nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Egészség
Még egy szuperkórház létesülhet Budapesten

Még egy szuperkórház létesülhet Budapesten

Ha az egyetemi kórházak létrehozásáról szóló törvényjavaslatot elfogadják, öbb kórház is a Semmelweis Egyetemhez kerülhet, így pedig létrejöhet egy újabb szuperkórház a fővárosban.
NLCafé
f Ajánlom

A két pesti és a két budai szuperkórház mellett a Semmelweis Egyetem (SE) is kiemelt szerepet kapna a jövőben a fővárosban és a környékén élők egészségügyi ellátásában – írja a Magyar Idők.

Ehhez az kellene, hogy az SE-n is meglegyen az egészségügyi szolgáltatások teljes spektruma, ám ezek közül jelenleg még több is hiányzik, így például a sürgősségi és a krónikus ellátás. Abban az esetben viszont, ha létrejön az egyetemi kórházi kategória, és több közkórház, így a Rókus-, a Merényi- és Szent János-kórház egy része is a Semmelweis Egyetemhez kerül, akkor a hiány megoldódik.

Már a parlament előtt van az egyetemi kórházak létrehozásáról szóló törvényjavaslat. Ennek értelmében kormányrendelet határozza majd meg, hogy mely intézményekből lesz egyetemi kórház.

A gyakorlati oktatási lehetőségek bővítésének szükségességével érveltek a törvényjavaslat mellett a benyújtók és Palkovics László oktatásért felelős államtitkár is. A külföldi orvostanhallgatók magyarországi képzése ugyanis évi mintegy 35 milliárd forintos összbevételt hoz, ám jelenleg nincs elegendő gyakorlati képzőhely, ezért sokan az elméleti képzés után más egyetemre mennek gyakorlatra.

Megosztás Facebookon