Egészség

Átrepülte a fél világot, hogy megmentse egy haldokló baba életét

Sophie Hughes több mint 10 ezer mérföldet repült, hogy szervet adományozzon súlyos beteg unokaöccsének.

Mikor megtudta, hogy egyéves unokaöccse halálos beteg, akinek életét csak egy élő májdonor menthetné meg, a 25 éves Sophie Hughes egy másodpercig sem gondolkodott. Az Ausztráliában élő nő azonnal repülőjegyet foglalt, és 10 ezer mérföldet repült, hogy felajánlhassa maját a kisfiúnak.

A Daily Mail ausztrál kiadásának beszámolója szerint a kis Oscart már röviddel a születése után operálni kellett, hogy életben maradhasson. Kiderült ugyanis, hogy egy ritka rendellenesség miatt a mája nem fejlődött megfelelően. A szülők egy ideig abban a hitben voltak, hogy a sürgősségi operáció jól sikerült, de néhány hónappal később kiderült, hogy gyermekük átültetésre szorul.

Átrepülte a fél világot, hogy megmentse egy haldokló baba életét

Sophie azt nyilatkozta az újságnak, hogy hiába volt Oscar a lista tetején, hónapokig hiába vártak megfelelő donorra. “Mikor Kerry – Oscar anyukája – mondta a hírt, azonnal repülőre ültem. Azóta sikeresen elvégezték az átültetést, én pedig úgy viselem a sebhelyet, mint egy érdemrendet” – mondta Sophie, majd hozzátette, elmondhatatlan boldog, hogy bár egy fél világ választja el unokaöccsétől, egy kis darabja mégis mindig vele lehet.

Olvass még többet szervátültetésről az NLCafé oldalán: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top