Egészség

Kvíz: Mennyire figyelsz oda az egészségedre?

Rohanás reggeltől estig, ebéd kutyafuttában a monitor előtt, aztán munka után rohanunk tovább, majd este derekasan bevacsorázunk, és éjfél körül álomba zuhanunk. Sajnos ez a forgatókönyv jellemzi rengeteg magyar életét. Pedig csak egy kicsit kellene odafigyelni, és komoly változást is elérhetnénk.

Az egészségi állapotot érintő felmérésekben mi magyarok igen gyatra eredményeket szoktunk elérni. Különösen komoly probléma az elhízás, a dohányzás és az alkoholfogyasztás. Pont a napokban jött ki egy felmérés, mely szerint honfitársaink kevesebb mint fele gondolja azt, hogy túlsúlyos lenne, és csak a megkérdezettek 18 százaléka mondta azt, hogy tudatosan figyel az egészségére. A valóság ezzel szemben az, hogy az elhízás – amit a WHO a közelmúltban betegséggé nyilvánított – a felnőtt lakosság 60 százalékát érinti, ami nagyon szomorú adat. Te odafigyelsz az életmódodra? Legalább pár alapvető dolgot megteszel az egészséged érdekében? Töltsd ki kvízünket, és kiderül.

Olvass egészséges életmódról az NLCafén:

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top