nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Egészség
Megöli a túlóra a pályakezdő japánokat

Megöli a túlóra a pályakezdő japánokat

Eddig csak sejteni lehetett, de most már be is bizonyosodott, hogy túlórái miatt lett öngyilkos egy 24 éves japán lány. 105 plusz órája volt egy hónapban.
NLCafé
f Ajánlom

Tavaly karácsonykor ugrott ki a munkahelyi szállása ablakából a 24 éves Matszuri Takahasi, aki csak nyolc hónapja dolgozott friss diplomásként a Dentsu reklámcégnél, a világ ötödik legnagyobb kommunikációs ügynökségcsoportjánál. A lány az utolsó hónapban 105 órával dolgozott többet az előírtnál, ami teljesen elkeserítette. Most bebizonyosodott, hogy halálát a munkahelyi túlhajtás okozta, amire külön szavuk is van a japánoknak: karosi. A karosi miatt meghalt japánok családjának kártérítést fizet az állam.

Japánban egyre nagyobb gond a munkahelyi túlhajtás. A cégek negyedénél vannak olyan alkalmazottak, akik az előírtnál 80 órával is többet dolgoznak. A jelenségre épp a Dentsu egyik dolgozójának öngyilkossága világított rá, még 1991-ben. Kilenc évvel később, 1,6 millió dolláros kártérítést fizetett a Dentsu egy szintén 24 éves, karosi miatt öngyilkosságot elkövető alkalmazott családjának.

(Kreatív Online)

Olvass még a túlóra veszélyeiről az NLCafén:

Megosztás Facebookon