Egészség

Nászajándék helyett adományokat kért esküvőjére a rákbeteg menyasszony

Emma a petefészekrák egy ritka és meglehetősen agresszív fajtájában szenved. Egyetlen reménye az immunoterápia maradt, arra viszont sem neki, sem családjának nincs pénze.

A 31 éves londoni nő, Emma Houlston hiszi, hogy meggyógyulhat, épp ezért esküvője előtt szívbemarkoló kampányt indított, amiben arra kérte az ünnepségre hivatalos vendégeket, drága nászajándék helyett adományokat hozzanak a gyógykezelésére. Az immunoterápia ugyanis, ami Emma utolsó reménye maradt az életre, miután petefészekrákja kiújult, nagyon drága. Több mint 114 ezer fontba kerül, amit sem a fiatal nő, sem családja nem tud kifizetni.

Nászajándék helyett adományokat kért esküvőjére a rákbeteg menyasszony

Emma a Daily Mail című brit lapnak elmondta, a betegség első tüneteit két évvel ezelőtt vette észre magán: szinte állandóan puffadt és kimerült volt, de nem gondolta, hogy komoly baja lehet. Azért csak elment orvoshoz, aki egy grapefruit-méretű tumor talált a petefészkén. “Az orvosok sikeresen kioperálták a daganatot, majd kemoterápiás kezelésbe kezdtek. Hat hónappal később gyógyultnak nyilvánítottak.”

Csakhogy alig egy évvel később Emma ismét érezni kezdte a tüneteket, az orvosa pedig megerősítette a gyanúját: a betegsége visszatért. Ezúttal ráadásul már áttéteket is adott Emma húgyhólyagjába és a májába is. “A kemoterápiát már az elején kizárta az orvosom, mert úgy gondolja, a betegségem már immunis rá. Kísérleti gyógyszeres kezelést kaptam, de nem segített, így mostanra egyetlen lehetőségem maradt: az immunoterápia.”

Nászajándék helyett adományokat kért esküvőjére a rákbeteg menyasszony

Röviddel azután, hogy Emma és vőlegénye elindították kampányukat, ömleni kezdtek az adományok a bankszámlájukra. Az esküvő végére 160 ezer fontot gyűjtöttek. “Még most sem igen hiszem el, hogy sikerült. Örökké hálás leszek azoknak, akik segítettek, nekem ez most tényleg élet-halál kérdése lehet.”

Olvass még többet adománygyűjtésről az NLCafé oldalán: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top