nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Egészség
2 embert hoztak vissza a halálból a mentősök

2 embert hoztak vissza a halálból a mentősök

Két embert hoztak vissza a halálból a mentősök, avagy két ember életét mentették meg hétfőn. Egy Győr-Sopron megyei és egy budapesti férfit élesztettek újra sikeresen. A mentősök ismét megérdemlik a méltatást.
NLCafé
f Ajánlom

Ahogyan arról a közösségi oldalon tájékoztattak, Győr-Moson-Sopron megyében hétfőn egy eszméletlen, 60 év körüli férfit vittek családtagjai az orvosi ügyeletre. Az orvos azonnal mentőt kért, és mivel időközben a férfi légzése és szíve is leállt, megkezdte a beteg újraélesztését. A helyi mentőállomásról percek alatt megérkezett a defibrillátorral felszerelt mentőgépkocsi, így a műszernek és az orvosok beavatkozásának köszönhetően a férfit sikeresen újraélesztették.

A másik eset Budapesten történt, ahol egy szabadnapos mentődolgozó gondolkozás nélkül sietett egy utcán összeesett férfi segítségére. Gyorsan kiderült, a férfi sem lélegzett ,és a keringése is leállt, így a budapesti mentős kolléga azonnal megkezdte a mellkasnyomásokat. Az életmentésben pillanatok alatt segítsége is akadt, hiszen két rendőr, egy járókelő és a közeli rendezvényt biztosító mentők is a helyszínre értek. Mire a riasztott mentősök kiértek, az összehangolt csapatmunkának köszönhetően a férfi keringése és légzése helyreállt, szemét spontán kinyitotta, és a fejét is megemelte.

Természetesen mindkét hirtelen szívmegállás miatt újraélesztett férfit kórházban ápolják.

Megosztás Facebookon