Egészség

Halálra dolgozhatta magát egy szebeni ápolónő

Vizsgálat indult a nagyszebeni gyerekkórházban, miután egy ott dolgozó asszisztenső elhunyt nem sokkal azután, hogy befejezte műszakját.

Október 3-án, műszakja letelte után rosszul lett, és meghalt egy 30 éves ápolónő, aki a nagyszebeni gyerekkórházban dolgozott.

A kronika.ro a Mediafxax hírügynökségre utalva azt írta, hogy a nővér egész héten rosszul érezte magát, ezért azt tanácsolták neki, hogy maradjon otthon, de ő ezt csak egy napra fogadta el, majd felvette a munkát a szombat és a vasárnap éjszakai váltásban is, mert hétfőtől pihenő szabadságra ment volna.

A hírügynökség kérdésére, hogy az ápolónőnek személyzethiány miatt kellett-e ennyit dolgoznia, Stelian Bancu, a kórház igazgatója beismerte, hogy a szebeni gyerekkórházban is munkaerőhiánnyal küszködnek, de ez soha nem volt ok arra, hogy valaki ne menjen betegszabadságra.

A kórházba beutalt egyik gyerek édesanyja a Facebookon azt írta, a nővér egyértelműen kimerültnek, fáradtnak tűnt, de azt mondta neki, hogy nincs tartalékszemélyzet, és az egész havi beosztást felborítaná, ha szabadnapot venne ki. A szebeni megyei gyerekkórház főorvosa, Livia Ognean szintén a Facebookon írta, hogy a személyzethiány a kórházban kimerüléshez vezet, mivel az alkalmazottak egyszerre 2-3 ember munkáját is ellátják – olvasható a Krónika cikkében.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top