Egészség

Mókás csúszásnak indult, csigolyatörés lett a vége

Kitörte a nyakát egy nő a sárvári csúszdapark egyik csúszdáján még augusztusban, a fürdő szerint a vendég a hibás. Perre mennek.

Csigolyatöréssel zárult a sárvári strandolós hétvége a 44 éves Mártának, aki Győrből utazott el a párjával a fürdővárosba. Nagy szerencséje a nőnek, hogy nem bénult meg, ám így is évekig tartó felépülés vár rá. A csúszdabalesetért a fürdő üzemeltetője nem vállalta a felelősséget, ezért polgári perben keresi az igazát és kér kártérítést az áldozat.

Márta a Borsnak elmondta, hogy az utolsót csúszták épp a 12 méter magas Turbulence csúszdán, amikor a kétszemélyes csónak kifordult alóluk és lendületből a falnak csapódtak. Ő a nyakára érkezett, és egy nagy reccsenés után már nem tudott megmozdulni. A mentők kórházba vitték, ahol kiderült, hogy a 11. csigolyája eltört, amit hamar meg is műtöttek. Az orvosok szerint szerencséje volt Mártának, hogy nem bénult le, de még így is egyéves felépülési időt jósolnak neki.

A balesetben indult nyomozást a rendőrség tettes hiányában lezárta, de a csigolyatörést szenvedett nő nem hagyja magát. “A fürdő szerint ők nem hibásak, én használtam rosszul a csúszdát. Néhány gumicsónaknak azonban a füle sincs meg. A jegyzőkönyvet azóta sem kaptam meg. A szakértői vélemény először engem tett felelőssé, a fellebbezés után viszont ez eltűnt belőle. Most a legfelsőbb ügyészségnél tartok, míg a polgári per az orvosi papírokra vár” – mondta a Borsnak Márta, aki kártérítést szeretne kapni, de elsősorban másokat szeretne megóvni a hasonló balesetektől.

A Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő szerint a csúszdával minden rendben van, Márta esete előtt és azóta sem történt hasonló baleset.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top