Egészség

Le kellett lakatolnia a hűtőjét az édesanyának, mert a fia nem tudja abbahagyni az evést

A 19 éves fiú ritka genetikai betegsége miatt egyszerűen nem tudja abbahagyni az evést, édesanyjának pedig nap mint nap meg kell küzdenie 200 kilós fia étvágyával.

A 19 éves Henry Szaraz egy ritka betegségben, a Prader–Willi-szindrómában (PWS) szenved, azaz olyan rémisztő állapotban él, ahol a jóllakottság érzése ismeretlen, és csak egy állandóan hajtó falánkság létezik, ami egészen a halálig képes hajszolni a szenvedő alanyt.

Henry már 200 kilót nyom, de ez nem akadályozza meg abban, hogy újra és újra a hűtőhöz járuljon, hogy újra megtömje feneketlen gyomrát. Kétségbeesett édesanyja, Virginia próbálja szemmel tartani falánk fiát, de nincs egyszerű dolga: nem lehet mindig ott, hogy kiverje Henry kezéből a következő csokiszeletet.

Le kellett lakatolnia a hűtőjét az édesanyának, mert a fia nem tudja abbahagyni az evést

Az anyuka élete így is a fiú körül forog: megmosdatja, elviszi a vizsgálatokra, és még arra is ügyelnie kell, hogy elzárja az ételeket és lelakatolja a hűtőt – mielőtt még Henry halálra enné magát. Az édesanya azt mondja, van, hogy csak néhány percig foglalkozik mással, és arra tér vissza, hogy fia elpusztított egy egész üveg mogyoróvajat. Virginia attól tart, a fia egyenes úton halad a cukorbetegség felé, ami még egy lapáttal rátesz majd amúgy is súlyos problémájára.

Le kellett lakatolnia a hűtőjét az édesanyának, mert a fia nem tudja abbahagyni az evést

Virginia nem tudja, milyen jövő vár Henryre, biztos csak abban lehet, hogy ő mindig mellette lesz, és mindent megtesz a fiúért.

Daily Mail

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top