Egészség

Új terápiát fejlesztettek ki az AIDS ellen

Igéretes, új terápiával rukkoltak elő angol kutatók az AIDS gyógyítására.

Új AIDS elleni terápiát fejlesztett ki angol egyetemi kutatók, melynek segítségével egy 44 éves férfi szervezetéből eltűnt a HIV vírus. A terápia lényege: vakcinával arra ösztönzik a szervezetet, hogy felismerje az úgynevezett “alvósejteket”, majd egy gyógyszerrel aktivizálják a vírust, amit aztán az immunrendszer észrevehet számol be a Népszabadság.

Az AIDS gyógyításában a legnagyobb problémát az jelenti, hogy a gazdaszervezet génállományába beépült úgynevezett “alvósejtekben” lévő vírusokkal nem tudnak a terápiás lehetőségek mit kezdeni. Az alvósejtekbe beépült vírusokat aktivizálni kell, hogy el lehessen pusztítani őket magyarázta a lapnak Újhelyi Eszter biológus, immunológus, az orvostudomány kandidátusa.

Nagy Károly virológus, egyetemi tanár szerint nagyon ígéretesek a kutatócsoport eredményei, de ez még nem jelenti azt, hogy gyógyítható lenne az AIDS.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top