Egészség

A magyar futónő, Nagy Katalin futotta le a leggyorsabban a Spartathlont

Nagy Katalin elképesztően futott a Görögországban megrendezett Spartathlonon: éjjel-nappal futott, és ő volt az első nő, aki célba ért 246 km után.

Nagy Katalin, Amerikában élő magyar futónő már másodszer nyerte meg a Spartathlont, három férfi futott jobb időt nála. 25 óra 23 perc 52 másodperc alatt futotta le a 246 km-es Athén Spárta (!) távolságot, így ez minden idők második legjobb női eredménye. Egyébként az első is az övé.

Nagy Katalin egy korábbi futóversenyen
Nagy Katalin egy korábbi futóversenyen

Korábban olvashattatok interjút Nagy Katalinnal az NLCafén, akkor nyilatkozta ezt:

“Az egyik ultrafutó barátom hívta fel rá a figyelmemet, hogy van egy jó verseny, amit szerinte meg kellene próbálnom – igaz, 80 kilométer (50 mérföld) a táv. Akkor azt gondoltam, hogy nekem a maraton is elég, de mégis sikerült rábeszélnie, és a felkészülésben is segített. A versenyen persze jól meghaltam de nagyon megtetszett az ultrázás, mondtam, hogy innentől kezdve ultrafutó akarok lenni, de 80 kilométernél többet nem fogok futni.

Aztán mégis kipróbáltam magam hosszabb távon is, egy 100 kilométeres versenyen, majd egy nagy ugrással jött a 212 kilométeres Ultrabalaton 2013-ban. Hiába magyar ez a verseny, mégis egy amerikai barátomtól hallottam róla először. Ő mesélte, hogy nagy álma ezt a versenyt teljesíteni a Balaton körül, én is utánanéztem, majd mondtam, oké, menjünk együtt. Persze ő meghátrált, de én azért elindultam, és életem egyik legnagyobb élménye lett ez a verseny.”

Itt pedig a Spartathlonon induló magyarok:

Nagy Katalin nevét akkor ismerte meg a futótársadalom, amikor 2013-ban megnyerte a 212 kilométeres Ultrabalatont. Az Egyesült Államokban élő 36 éves magyar futónő azóta rendre felbukkan a híradásokban, hiszen szebbnél szebb eredményeket ér el. 2015 pedig egyértelműen az ő éve: ő lett a 24 órás futás női világbajnoka, majd hatalmas női pályacsúcsot futva megnyerte a 246 kilométeres Spartathlont.
 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top