Egészség

Pillanatokkal azelőtt, hogy lekapcsolták volna a gépekről, megmozdította lábujját

A kómás lány másodpercekkel azelőtt, hogy lekapcsolták volna az őt éltető gépekről, megmozdította lábujját, így jelezve, hogy élni akar.

A 22 éves Sam Hamming autóbalesete után kómába került – elveszítette egyik fülét, eltörte nyakát, és hiába küzdöttek érte hosszú napokig, nem mutatott javulást. 19 nap után az orvosok azt javasolták a szülőknek, hogy engedjék el lányukat, és kapcsolják le az őt éltető gépekről.

Pillanatokkal azelőtt, hogy lekapcsolták volna a gépekről, megmozdította lábujját

A szülők nagy nehezen rászántak magukat a döntésre, de korábban agyhalottnak nyilvánított lányuk lábujja mozgatásával jelezte, hogy élni akar. Az orvosok sietve helyreállították a mesterséges kómát – néhány nappal később már a gépek nélkül, önállóan is képes volt lélegezni, nyolc hét múlva pedig már a kórházat is elhagyhatta!

Samnek most újra meg kell tanulnia járni, de már nagyon jól halad. Azt mondja, nem emlékszik rá, hogy lábujja mentette volna meg életét, de nagyon örül, hogy itt lehet. 

DailyMail

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top