Egészség

Így használd az okostelefonod, hogy ne nyírd ki közben a gerinced

Átlagosan naponta 4 órát töltünk az okostelefonunk pötyögésével – borzasztóan rossz, a gerincünkre hihetetlenül káros testtartásban. Most eláruljuk, mit csinálj másképp, hogy ne rokkanj bele a mobilozásba!

A 21. század legtöbb egészségügyi panasza a rossz testtartásból fakad. Azután, hogy egész napokat töltünk ülve a monitor előtt, mikor végre felállunk, előkapjuk az okostelefonunkat, és folytatjuk a hátunk, gerincünk rombolását. Kutatások szerint, átlagosan 4 órát töltünk naponta a mobilunkon pötyögéssel – tehát nagyon nem mindegy, hogy ezt milyen pozícióban tesszük. Ha beállt a nyakad, kemények a vállaid, és fáj a hátad, egyértelmű, hogy te sem tartod magad helyesen okostelefonozás közben. Megmutatjuk, min változtass.

A legtöbben így tartjuk magunkat mobilozás közben, amivel rettentően terheljük a gerincet:

Így használd az okostelefonod, hogy ne nyírd ki közben a gerinced

A helyes tartás így nézne ki: ahelyett, hogy lehajtjuk a fejünket, emeljük szemmagasságnál kicsit lejjebb a telefont és inkább a tekintetünket irányítsuk lefelé, ne a nyakunkat!

Így használd az okostelefonod, hogy ne nyírd ki közben a gerinced

 

Forrás: Brightside

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top