Egészség

Hiába eszel egészségesen, ha stresszelsz

A legfrissebb kutatások szerint az egészséges étkezés szinte semmit sem ér, ha közben szétrobbannunk a stressztől. Elmondjuk, miért.

Egy különleges kutatás az egészségesnek (mondjuk avokádó) és egészségtelennek (egy öklömnyi szalonna) gondolt zsírok szervezetre gyakorolt hatását és a stressz összefüggését vizsgálta. Ehhez 58 önkéntes nő stressz-szintjét ellenőrizték reggeli előtt, majd arra kérték őket, hogy vigyenek be szervezetükbe különféle zsírokat – ki “jót”, ki “rosszat”.

Hiába ezel egészségesen, ha stresszelsz

Az egyik csoport telített pálmaolajban, a másik telítetlen napraforgóolajban sült reggelit kapott. Az eredmény egyik része tiszta sor: az egészségesebb zsiradékot evőknek jobbak lettek az eredményei. De! Azokon, akik az egészségesebb opciót kapták, azonban az előző nap valami stresszes esemény érte őket, nem mutatkoztak a jobb zsiradék áldásos hatásai.

A kutatók tehát arra jutottak, hogy nem elég az egészséges táplálkozásra koncentrálni – a stressz-szint kordában tartása legalább annyira fontos lehet! 

Metro

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top