Egészség

“Ellene voltam az oltásoknak, míg a három gyermekem meg nem betegedett”

Az ausztrál édesanya vallomásában elárulta, élete legnehezebb időszaka volt, mikor gyermekei egyszerre kerültek kórházba.

“Sosem felejtem el azt a félelmet, ami ott volt mindhárom gyermekem szemében, miközben a vírussal küszködtek” – kezdi hosszú vallomását Jane Ridley, az ötéves Natasha és a hároméves ikrek, Áine és Lena édesanyja. Jane bevallja, első kislánya születése után kételkedni kezdett az oltások hatékonyságában, és meggyőzte magát, hogy gyermekeinek az a legjobb, ha nem oltják be őket. Aztán a három kicsi szinte egyszerre fertőződött meg rotavírussal…

“Senkinek sem kívánom azt a három hetet, amit átéltünk: az álmatlan, hasfájós éjszakákkal, a szűnni nem akaró aggodalommal, a kórházba rohangálással.” Jane azt mondja, a tudat, hogy egy egyszerű védőoltással megelőzhető lett volna az egész, csak tovább rontott a helyzeten. “Egész addig hittem, hogy a gyerekeimnek azzal teszem a legjobbat, ha megóvom őket az oltásoktól. Natashának kijártam, hogy elkezdhesse az óvodát a védőoltások nélkül is.”

Aztán, miután túlestek a rotavírus-fertőzésen és az ikrek is óvodáskorúak lettek, Jane-nek választania kellett: oltásellenes marad és újabb levelet ír az óvoda vezetőinek, amiben azt hazudja, gyermekei vallási okból nem kaphatnak védőoltásokat, vagy nyel egy nagyot, és addig, míg nem késő, pótoltatja gyermekei hiányzó oltási programját.

Jane végül az utóbbi verzió mellett döntött, mint mondja, azért, mert meggyőzték őt az amerikai kanyarójárványról érkező hírek és azok a könyvek, valamint szakcikkek, amiket a témában olvasott. A New York Postnak írt hosszú vallomásában elárulta, legjobb barátnőjét elveszítette ugyan miatta, de nem bánta meg a döntését.

Olvass még többet az oltásellenességről az NLCafé oldalán: 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top