Egészség

Egy Stockholmba tartó repülőn szült egy szíriai nő

A szíriai nő egy török segédápolónő segítségével hozta világra negyedik gyermekét a gép fedélzetén.

Egy Isztambulból Stockholmba tartó repülőgép fedélzetén szülte meg kisfiát egy szíriai nő. A várandós nő három gyermekével együtt utazott, és egy török segédápolónő segítségével hozta világra negyedik gyermekét röviddel azelőtt, hogy a Pegasus légitársaság gépe leszállt volna a stockholmi Arlanda repülőtéren.

A nő szíriai volt. A személyzet nem tudta megértetni magát vele. Mivel tudok arabul, felajánlottam a segítségemet” – mondta Nisrin Hajar, aki szülészeteken szokott tolmácsként segédkezni. “Nagyon izgult, de végül minden rendben ment, nagy volt az öröm és a megkönnyebbülés” – mondta a török nő.

Egy Stockholmba tartó repülőn szült egy szíriai nő

A gyermek szép kisfiú. Jól van. A szülés után a mamával maradtam, hogy megnyugtassam, szórakoztassam, amíg leszállt a gép, megérkeztek az orvosok, és elvágták a köldökzsinórt” – mondta.

A kismamát és az újszülöttet a svéd főváros egyik kórházába szállították, míg a többi gyermeket a rokonok gondjaira bízták.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top