Egészség

Undorító a csapvíz Győrszentivánon

Napok óta ásványvízben mosnak és fürdenek a győrszentivániak, és nem épp jó dolgukban teszik ezt.

Gusztustalan, barna víz folyik a csapból napok óta Győrszentivánon, vaskos elszíneződéseket hagy maga után a mosdókban, kádakban. Emiatt a település lakói már nem csupán iváshoz és főzéshez, de mosáshoz és tisztálkodáshoz is ásványvizet használnak – számolt be a Kisalföld.

Durván barna a víz Győrszentivánon

Közzétette: kisalfold.hu – 2016. szeptember 15.

 A lap érdeklődésére Pannon-Víz Zrt. azt a tájékoztatást adta, hogy Győrszentiván keleti területein  jelenleg a vízhálózat-öblítési munkák miatt ingadozhat a víznyomás és elszíneződhez az ivóvíz. A területen épp  a korábban már tapasztalt elszíneződés és a további elszíneződés megelőzése érdekében öblítik a hálózatot. Az ivóvíz barnás színét állításuk szerint a benne lévő vasvegyületek adják, melyek ártalmatlanok az egészségre, azt azonban ők is elismerik, hogy a víz háztartási célú felhasználását megnehezíti. Éppen ezért ivóvizes tartálykocsikat irányítanak a társégbe, ezekből juthatnak tiszta vízhez a fogyasztók addig, míg a csapból a zavaros víz folyik.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top