Egészség

“Olyasmi miatt veszítettem el a lányomat, ami egyszerű vírusfertőzésnek tűnt”

A tünetek mögött egyszerű vírusfertőzést sejtett a család, de valójában agyhártyagyulladásról volt szó, ami végül a fiatal lány életébe került.

Az alig 20 éves Paawan Purbát végül egy influenzaszerű, vírusos fertőzéssel diagnosztizálták, miután a meningitis hagyományos fajtáira is tesztelték. A tesztek negatívok lettek, a lány pedig egy vírus tüneteit mutatta, így nem is fordítottak különösebb figyelmet állapotára. 

Egyik reggel azonban a lány rosszul lett, légzése felborult, és kórházba szállítása után rövidesen meg is halt. Kiderült, hogy egy ritkább, azonban magasabb halálozási arányú, W-típusú agyhártyagyulladásban szenvedett, ami ellen már védenek a modern oltóanyagok, de akkor ez még nem volt elérhető.

A lány gyászoló édesapja azóta arra tette fel életét, hogy felhívja a figyelmet a betegség kockázataira, és anyagi támogatásával segítse az agyhártyagyulladást kutatók munkáját. Mr. Purba összesen 8000 fontot gyűjtött már a brit meningitis-kutatóintézet részére.

Telegraph

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top