Egészség

Rajonganak a betegek az egynapos sebészetekért

Óriási népszerűségnek örvendenek az egynapos sebészetek. Amellett, hogy egyetlen napot tartózkodnak a betegek a kórházakban, tavaly júliustól egyre több operációt vehetnek igénybe taj-kártyával, OEP-támogatás mellett. Nem csoda hát a hatalmas siker.

Több száz különböző műtétet finanszíroz egynapos ellátás keretében az Országos Egészségbiztosítási Pénztár. Ilyen például a szemműtétek nagy része, a vesekőzúzás, a szívkatéterezés vagy a sérvműtét.

Ugyanakkor mindenképpen fontos tudni, nem mindenkit engednek haza 24 óra elteltével, de ha a beavatkozást követően a beteg általános állapota indokolja, és az otthoni segítség megoldható, akkor semmi akadálya a távozásnak. Nem meglepő, hogy egyre népszerűbbek ezek az ellátások, hiszen a betegnek nem kell hosszan kórházban tartózkodnia, és nem foglalja az ágyat más súlyosabb betegek elől.

Az OEP adatai szerint az elmúlt év júliusa óta havonta közel 2500-zal több, szeptemberre pedig 18.500 ilyen típusú beavatkozást végeztek el hazánkban. És ami még jobb hír, a mostani 10 százalékról a duplájára növelhetik az egynapos sebészeti műtétek számát.

Egyre népszerűbbek az egynapos sebészetek
Egyre népszerűbbek az egynapos sebészetek

(Inforádió)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top