Egészség

Már temették az orvosok a szegedi lányt, de Zsaklin nem adta fel

Cisztás fibrózisban szenved Cserepes Zsaklin, amikor legutóbb összeomlott a szervezete, az orvosok azt jósolták, hogy nem hagyja el élve a kórházat.

A most 29 éves Zsaklinról ötéves korában derült ki, hogy gyógyíthatatlan genetikai betegségben, cisztás fibrózisban szenved. A Délmagyarnak nyilatkozó lány tüdeje folyamatos gyulladásban van, és sűrű váladékot termel, kapacitása pedig egyre csökken. Mostanra már csak 20 százalékosan működik.

Idén márciusban hasnyálmirigy-gyulladással került kórházba, de leállt az emésztése, a veséje és a légzése is. Lényegében összeomlott a szervezete, ekkor “jósolták” neki, hogy nem hagyja el élve a kórházat.

Másfél éve vár tüdőátültetésre, de nemrég kiderült, hónapokig nem is szerepelt a neve a transzplantációs várólistán.

Azóta egy budapesti  professzor elvállalta a műtétet, azzal a feltétellel, hogy a lány megerősödik.

“Amikor látott, még tolószékben ültem, de azt mondta, gyenge izomzattal esélytelen vagyok a sikeres műtétre. Kemény gyógytornával mostanra újra megtanultam lábra állni és járni. Sokat dolgozom, sokszor nagyon nehéz így, hogy a levegőt sem tudok rendesen venni, de muszáj. Rajtam nem múlhat, hogy új tüdőt kapjak”mondta Zsaklin a Délmagyarnak.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top