Egészség

Visszahívják a Carvedilol-Zentiva vérnyomáscsökkentőt

A csehországi csomagolása során összecserélődhettek a Carvedilol-Zentiva nevű vérnyomáscsökkentő különböző hatóanyagú tablettái, ezért elővigyázatosságból visszahívják a készítményt.

Az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézetet (OGYÉTI) tájékoztatása szerint a Carvedilol-Zentiva vérnyomáscsökkentőnél a csehországi gyártási és csomagolási folyamat alatt gyógyszercsere történhetett, ezért a gyártó kezdeményezésére visszahívják az érintett tételeket.

Magyarországon a Carvedilol-Zentiva két gyártási tételét érintheti a gyógyszercsere:

  • Carvedilol-Zentiva 6,25 mg tabletta – gyártási szám: 2010216
  • Carvedilol-Zentiva 12,5 mg tabletta – gyártási szám: 2510216
 Biztonságos Carvedilol-Zentiva 6,25 mg és 12,5 mg tabletták
Biztonságos Carvedilol-Zentiva 6,25 mg és 12,5 mg tabletták

Ha a gyógyszeres dobozon és a buborékfólián eltérő a felirat, illetve ha a tabletta külleme eltér a megszokottól, akkor gyógyszercserében érintett termékről van szó. Az OÉGYI azt kéri a betegektől, hogy ellenőrizzék le a gyártási számot, és ha egyezik a felsoroltakkal (2010216, 2510216), akkor hagyják abba a készítmény szedését, és vigyék vissza a patikába.

A gyógyszervisszahívás gyógyszerellátási gondokat nem okoz, mert számod carvedilol hatóanyagú gyógyszer van még a piacon.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top