Egészség

Díjat kapott a kisfiú, aki megtanult jelelni siket barátja kedvéért

Ez az igazi barátság: egy kisfiú csak azért tanulta meg a jelbeszédet, hogy segítsen siket osztálytársának a beilleszkedésben.

A siket kisfiú, Isam Gurung egy évvel ezelőtt egy speciális iskolából érkezett ép osztálytársai közé. Eleinte nem volt könnyű dolga: egy hallókra tervezett oktatási modellben, halló gyerekek között kellett boldogulnia, úgy, hogy előtte természetes volt számára, hogy a legtöbben jelelnek vele. A kis Ross Kelly azonban úgy gondolta, a kedvességen túl valami mással is segíthet az új diáknak.

Díjat kapott a kisfiú, aki megtanult jelelni siket barátja kedvéért

Ross nem kevés energiabefektetéssel megtanulta a jelbeszédet, hogy ilyen módon “saját nyelvén” kommunikálhasson Isammal. “Először cetliket írtunk egymásnak, de az nem volt valami hatékony, mert elég lassan ment a beszélgetés” – magyarázza Ross.

Azóta pedig Ross lett Isam kis segítője: tolmácsol, mindenről értesíti a siket fiút, és persze közeli barátok is. Jószívű gesztusáért Ross megkapta az ausztrál Fred Hollows Humanitárius Díjat is. 

Mashable

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top