Egészség

Így változtatta meg életét a heroinfüggő ápolónő

A 43 éves ápolónő naponta 20 alkalommal is belőtte magát heroinnal – így fordított a biztos tragédia felé tartó sorsán.

Mikor Michelle McKay azt mondta férjének, wellnesshétvégére megy, helyette inkább kokaint szívott fel valahol. Függősége odáig fajult, hogy naponta 20-szor is heroint használt, nem tudod megálljt parancsolni a drogok utáni sóvárgásának.

Pedig korábban tökéletes élete volt: boldog házasságban élt, ápolónőként dolgozott – drogproblémái akkor kezdődtek, mikor 4 hónap után tragikus módon elhunytak iker fiai. McKay nem tudta feldolgozni a veszteséget, a drogokhoz menekült segítségért, és egyre lejjebb és lejjebb csúszott a lejtőn.

Így változtatta meg életét a heroinfüggő ápolónő

Próbálkozott a rehabbal, de nem túl sikeresen, egészen addig, míg súlyos állapotban kórházba nem szállították. Akkor elhatározta, hogy összeszedi magát, és így is lett: nyolc éve nem használ heroint, és még mesterdiplomáját is megszerezte. Bár szerinte nem is ez volt a legnehezebb, hanem hogy “újra megismerje, újra felépítse önmagát”. Azóta a függőkön segítő programok arcaként megpróbál másokat is gyógyulásra ösztönözni.

Mirror

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top