nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Egészség
Cukorbetegeket vert át ez a kozmetikai cég

Cukorbetegeket vert át ez a kozmetikai cég

Megalapozatlan gyógyhatással reklámozta a cukorbetegeknek kozmetikai termékeit a Sunfleur Kft., ezzel pedig jogsértést követett el. Tízmilliós bírságot szabott ki rá a versenyhivatal.
NLCafé
f Ajánlom

A Gazdasági Versenyhivatal úgy ítélte meg, hogy a Sunfleur Kft. jogszerűtlenül reklámozta a tévében és honlapján – még most is – cukorbetegeknek ajánlott termékeit. A cég 2014-től egészen a GVH döntéséig megtévesztően azt hirdette a kozmetikumairól, hogy  azok cukorbetegeknek ajánlott termékek, és alkalmasak a cukorbetegség tünetei közé tartozó bőrszárazság és annak szövődményei (sebes, repedezett, fekélyes bőr) megelőzésére és kezelésére.

A GVH viszont semmi bizonyítékot nem talált arra, hogy valóban kiváltják a fenti hatásokat a szerek, a vizsgálatot már tavaly júliusban elkezdte.

A tízmillió forintos bírság kiszabásakor a hatóság a kozmetikai cég kommunikációs költségét vette alapul. Súlyosbította a megítélést az is, hogy a hirdetések sérülékeny fogyasztókat vettek célba, hogy ez hosszú időn át tartott, az érintett termékek bizalmi jellegűek, és a szórólapok üzenete közvetlen volt és célzott.

Ezek a termékeknek nincs bizonyítottan gyógyhatásuk:

  • Medifleur lábkrém cukorbetegek részére
  • Medifleur testápolókrém cukorbetegek részére
  • Medifleur kímélő krémtusfürdő cukorbetegek részére 
  • Medifleur sampon cukorbetegek részére

Olvass még a cukorbetegségről az NLCafén:

Megosztás Facebookon