Egészség

“A kollégáim cserbenhagytak” – elkeseredett levelet tett közzé halála után egy orvos

A kétgyermekes anyuka hiába járt panaszaival orvostól orvosig, két évig senki sem tudta megmondani, mi baja van.

“Haragszom rátok, mert cserbenhagytatok. Két teljes évig hagytatok a »megmagyarázhatatlan« tünetek erdejében kóborolni. Hagytátok, hogy elvesszem benne” – kezdte most nyilvánosságra hozott, dühös blogbejegyzését dr. Lisa Steen. A brit, függőségekre specializálódott doktornő 2016. februárjában halt meg áttétes rákbetegsége miatt, amit csak két évvel az első tünetek után diagnosztizáltak. Posztját kérésére férje hozta nyilvánosságra.

“Lisát frusztrálta, ahogy a kollégái bántak vele. Nem voltak hajlandók komolyan venni őt ugyanis, azt gondolták, hogy csupán hipochonder”nyilatkozta a férfi, majd hozzátette, felesége egy ponton túl annyira elkeseredett, hogy saját maga próbálta meg diagnosztizálni betegségét.

“Volt egy tucatnyi különböző tünetem, ami felhívhatta volna a figyelmeteket arra, hogy baj van. De nem. Ti nem foglalkoztatok velük. Leráztatok annyival, hogy hipochonder vagyok. Nem tudjátok elképzelni, mennyire megalázó volt mindez. Úgy éreztem magam, mint egy aranyhal: hiába próbáltam torkom szakadtából üvölteni, senki sem akart meghallgatni.”

Két évvel az első tünetek jelentkezése után végül aztán vesedaganattal diagnosztizálták Lisát, ami addigra már átterjedt a csontokra is. A kétgyermekes nő kemoterápiát kapott, eltávolították az érintett veséjét, sőt még a csípőjének egy részét is, de az életét már nem tudták megmenteni. Tapasztalatait azért szerette volna nyilvánosságra hozni, hogy kollégái tanuljanak az esetből, hogy legközelebb figyelmesebben bánjanak betegeikkel.

Olvass még többet az orvosokról az NLCafé oldalán: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top