nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Egészség
“Azt hittem emésztési zavaraim vannak, de szívroham volt”

“Azt hittem emésztési zavaraim vannak, de szívroham volt”

Az asszony először azt hitte, gyomorrontásról van szó, aztán kiderült, hogy sokkal súlyosabb a helyzet.
NLCafé
f Ajánlom

Claire-Marie moziba igyekezett, mikor a furcsa, kavargó érzés jelentkezett a gyomrában. Először a korábban elfogyasztott szendvicsre fogta a dolgot, de ahogy a panaszok egyre kellemetlenebbé és kellemetlenebbé váltak, furcsállni kezdte, hogy a fokozódó hányinger ellenére mégsem képes hányni.

A szűnni nem akaró rosszullét miatt az asszony másnap kihívta a mentőket, akik azonban azonnal szirénára váltottak, mikor rájöttek, mi a helyzet: a 49 éves nőnek folyamatosan miniszívrohamai voltak. Claire-Marie-t teljesen megdöbbentette a hír: soha nem ivott, nem dohányzott, és még csak nem is érzi a sokat emlegetett, jellegzetes mellkasi fájdalmat.

A szakértők szerint fontos felhívni rá a figyelmet, hogy a szívrohamnak más tünetei is lehetnek a mellkasi fájdalmon túl, illetve azt is muszáj kihangsúlyozni, hogy nők és férfiak esetében eltérőek lehetnek az előjelek. A szívrohamot elszenvedő nők 42%-a egyáltalán nem tapasztal mellkasi fájdalmat, ellenben gyakori az állkapocsban érzett fájdalom, a légszomj, illetve a hányinger, mint Claire-Marie esetében.

Telegraph

Megosztás Facebookon