Egészség

Nem kukac, de gusztustalan, ami a győri kórház zuhanyzójában mászik – videó

A nőgyógyászati osztály betegeinek kell együtt élniük ezekkel az ezüstös pikkelykének nevezett ősrovarokkal. A kórház vezetése dolgozik a tusolók felújításán.

Gusztustalan, de emberre nem veszélyes az az ősrovar, amelyik együtt zuhanyozik a győri Petz Aladár Kórház nőgyógyászati osztályának betegeivel.

A kórház orvos igazgatója a Kisalföldnek azt mondta: “A képen látható fürdő nagyjából negyvenéves. Ütött-kopott nyilván, s a lefolyórendszere is még olyan, amelyben ezek az állatok meg tudnak telepedni. Ilyen rovarok vannak panelházakban, más épületekben is, nagyon nehezen kiirthatók. Tudni kell, hogy a nőgyógyászaton ez a fürdő az úgynevezett egynapos ellátási részen van, s mivel a páciensek reggel jönnek, s délután távozhatnak is, ezért alig használják a zuhanyt. A nővérek emellett el is mondják a betegeknek, hogy a folyosón, negyven méterrel arrébb ott van a másik fürdő, amely felújított, abban az ezüstös pikkelykék nem kapnak esélyt.”

Az is kiderült, a kórház folyamatosan újítja fel a fürdőket, de ezeket OEP-finanszírozásból nem lehet elvégezni, ezért más forrásokból, alapítványok segítségével láttak neki.

Ha nem félsz a rovaroktól!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top