Egészség

Rossz betegből operált ki vesét az amerikai sebész

Az eset a napokban történt Massachusettsben. A kórház azzal védekezik, hogy korábban még sosem történt náluk hasonló.

“Ez egy meglehetősen szerencsétlen történet és rettenetesen sajnáljuk, hogy így alakult” – kezdte a worcesteri St. Vincent kórház szóvivője, Erica Noonan, majd hozzátette, a hibát az okozhatta, hogy a szóban forgó beteget a kórházon kívül tévesen azonosították. Noonan hozzátette, a kórházon belül a személyzet a protokoll szerint járt el. “Nem volt tudomásuk róla, hogy tévedés történt, ezért a stáb az ilyenkor szokásos eljárás szerint megoperálta őt.”

Rossz betegből operált ki vesét az amerikai sebész

Noonan egyébként azzal védekezik, hogy korábban még sosem történt hasonló hiba a kórházban, mint mondta, az intézmény legfőbb célja, hogy a hozzájuk beérkező páciensek a lehető legszínvonalasabb ellátásban részesüljenek. Az esettel kapcsolatban nyilatkozott a massachusettsi egészségügyi hivatal vezetője, Scott Zoback is, aki a Worcester Telegramnak azt mondta, az államban még soha korábban nem fordult elő, hogy a sebészek rossz beteget operáltak volna.

Egy erre vonatkozó 2006-os felmérés szerint az ilyen, és ehhez hasonló esetek valóban nagyon ritkák: egy átlagos amerikai kórházban tízévente fordul csak elő.  

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top