Egészség

Ezért ne nézegesd munkaidőn kívül az e-mailjeidet!

Komoly testi-lelki következményei lehetnek, ha valakinek nincs módja elszakadni a munkájától.

Egy amerikai vizsgálat során azt nézték, milyen összefüggés áll fenn a stressz és a munkaidőn kívüli e-mail-csekkolás között. Azt találták, hogy ahol – akár kimondatlanul is – elvárás, hogy a dolgozók a munkaidejük lejárta után is rendszeresen ellenőrizzék a munkával kapcsolatos e-mailjeiket, azok esetében sokkal nagyobb mértékű stressz áll fenn.

Ezeknek az embereknek nincs esélyük kikapcsolni, regenerálódni és felkészülni a másnapra. Állandó készültségben élnek, folyton a munkahelyi gondokon pörögnek, ami romboló hatással van nem csak az egészségükre, de a privát kapcsolataikra és a családi életük minőségére is. Ez a “digitális póráz” hamar kiégéshez vezethet.

Franciaország egyébként pont emiatt például arra készül, hogy A munka törvénykönyve reformjának részeként a vállalatok szabják meg azt az időintervallumot, amin belül a dolgozók e-mailt fogadhatnak és küldhetnek, így védve a munkavállalók szabadidejét. Mind többfelé ismerik fel, hogy az internet nyújtotta lehetőségeket nem szabad a munkavállalók kizsigerelésére fordítani, mert hosszú távon senki sem jár jól.

Ezért ne nézegesd munkaidőn kívül az e-mailjeidet!

Forrás: dailymail.co.uk

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top