Egészség

Öngyilkos partit rendezett a halálos beteg művésznő

Kétnapos bulit tartott egy halálos beteg nő legjobb barátainak Kaliforniában, majd a végén öngyilkos lett.

Megható módját választotta egy negyvenegy éves kaliforniai művésznő annak, hogy elbúcsúzzon a barátaitól, mielőtt meghal. Kétnapos partit szervezett házuk tornácára, majd a fieszta végén, egy halálos koktél után baldachinos ágyában halt meg egy domboldalon. Betsy Davis ALS-ben, avagy Lou Gehrig-betegségben szenvedett, ami a központi idegrendszert támadja, lassan elsorvasztva az izmokat, és gyógyíthatatlan.

Öngyilkos partit rendezett a halálos beteg művésznő
Fotó: Daily Mail

Még július elején küldte szét a meghívókat a kétnapos búcsúpartira Betsy Davis, ahol csak egy szabály van: nincs sírás. Amire lett is volna ok: a házigazda gyógyíthatatlan ALS-ben szenved, akár csak Stephen Hawking. A meghívottak tudták, hogy a partit a házigazda nem fogja túlélni. Az elsőre kissé morbid meghívást több mint harminc barát fogadta el.

Betsy utolsó két napja szép volt. Egyik barátja csellón, másik harmonikán játszott, volt pizza a helyi kedvenc pizzázóból, és megnézték közösen a kedvenc filmjét is. A második nap végén mindenki elbúcsúzott tőle, és baldachinos ágyát kitolták egy dombra, ahol a morfin-pentobarbitál-klórhidrát koktél elfogyasztása után néhány órán belül meghalt.

Batsy Davis alig egy hónappal azután választotta az orvos által felügyelt öngyilkosságot, hogy azt a kaliforniai törvények lehetővé tették. Kalifornián kívül még másik négy államban engedélyezett az efféle eutanázia az Egyesült Államokban.

A teljes történet és még több fotó a Daily Mailen.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top