Egészség

Ritka betegség miatt vesztette el a lányát, most minden szülőt arra kér, vizsgáltassák meg a gyereküket

Álmában halt meg a kamaszlány, akinek nem diagnosztizálták szívbetegségét – édesanyja most azért küzd, hogy a szülők kivizsgáltassák gyermekeiket.

Először szólaltak meg a nemrégiben elhunyt 16 éves kamaszlány szülei, akik azért kezdtek kampányolni, hogy a szülők vizsgáltassák ki a lányuk halálát okozó ritka szívbetegséget. A betegség a szív elektromos zavarának következtében bekövetkező szívleállás, amit állítólag egy egyszerű EKG-vizsgálattal könnyedén ki lehet szűrni.

Ritka betegség miatt vesztette el a lányát, most minden szülőt arra kér, vizsgáltassák meg a gyereküket

Állítólag hetente 12 fiatal hal meg az Egyesült Királyságban nem diagnosztizált szívbetegségektől, ez pedig az orvosszakértők véleménye szerint szűréssel teljesen megelőzhető lenne.

Alexandra álmában halt meg, teljesen váratlanul, bár az eset előtt néhány nappal már szokatlanul fáradtnak érezte magát, a szülők azt gondolták, csak a közelgő vizsgák terhelik le ennyire. Az elhunyt lány szüleinek egyetlen célja az maradt, hogy bevezessék 12–39 év közöttiek rendszeres kardiológiai szűrését.

Daily Mail

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top