Egészség

Drámai reakciót váltott ki egy antibiotikum

A hároméves kisfiú úgy nézett ki, mintha teljesen összeégett volna.

Az eset idején hároméves, Down-szindrómás Kai Kehm drámai betegsége egy egyszerű fülgyulladással indult, amire anibiotikumot, szulfametoxazolt írt fel az orvos. Ám hamarosan hólyagos kiütések jelentek meg az arcán és teljesen bedagadt mindkét szeme. Az orvosok először allergiás reakcióra gyanakodtak, ám kiderült, hogy ennél sokkal súlyosabb a helyzet.

A houstoni kisfiúnál egy nagyon súlyos állapot, a Stevens–Johnson-szindróma lépett fel, amit gyógyszerek vagy fertőzés válthatnak ki. Ennek során hatalmas területeken elhal és egyszerűen leválik a bőr, nagymértékű víz- és sóvesztés lép fel, és a betegnek nagyon nagy fájdalmai vannak. Sok beteg nem éli túl.

Drámai reakciót váltott ki egy antibiotikum

Kai annyira rossz állapotba került és olyan szörnyű fájdalmak gyötörték, hogy az orvosok végül tíz napra mesterséges kómába helyezték. Összesen négy hetet töltött a kisfiú kórházban. És bár mostanra meggyógyult, a szülei már tudják, hogy egy ártalmatlannak tűnő gyógyszer is bármikor kiválthat nála hasonló reakciót, ezért különös gondossággal tanulmányoznak minden gyógyszerismertetőt.

Forrás: dailymail.co.uk

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top