nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Egészség
Vigyázz! Brutál sok a fertőzött kullancs

Vigyázz! Brutál sok a fertőzött kullancs

Legalább tízféle betegséget terjesztenek a fertőzött kullancsok. Óriási a veszély a tetőző kullancsinvázió miatt. A szakértők a kirándulóknak javasolják a védőoltást, de legalább a kullancsriasztók használatát. Csípés esetén a kullancsot a lehető leggyorsabban el kell távolíttatni.
Avatar
NLCafé
f Ajánlom

Tetőzik az áprilisban kezdődött kullancsszezon. A kellemetlen vérszívók legalább tízféle betegséget terjesztenek, és már régen végen azoknak az időknek, amikor csupán az erdőkben kellett a kullancsokkal számolni. A strandok és városi parkok mellett már a játszótereken is söpörni lehet azokat.

Magyarország egyelőre még a közepesen fertőzött országok közé tartozik, a nyugati megyék mellett Nógrád a leginkább érintett. A nyaralóknak ugyanakkor számolniuk kell a kullancsveszélyes helyekkel. A környező országok közül Szlovénia, Ausztria, Szlovákia, Csehország és Lengyelország is rendkívül fertőzött.

Ráadásul ott tartunk, hogy minden második kullancs fertőzött. Éppen ezért a szakemberek arra figyelmeztetnek, amint kullancsot észlelsz a testeden, azt minél előbb el kell távolítani A vérszívók által terjesztett és a magzatra is veszélyes Lyme-kór ellen ugyanis nincs megelőzési mód, a kullancsencephalitis ellen kérhető a védőoltás.

Vigyázz! Brutál sok a fertőzött kullancs

(híradó)

Megosztás Facebookon