Egészség

Antibiotikummal kezelnék az Alzheimer-kórt

Meglepő összefüggést fedeztek fel a kutatók az agyi elváltozások és az emésztőrendszer állapota között.

Amerikai kutatóknak egy vizsgálatában mindennaposnak számító antibiotikumokból álló koktéllal sikerült a kísérleti egerekben az Alzheimer-kórra jellemző fehérjelerakódások számát jelentősen csökkenteni az agyban.

A kontrollcsoporthoz képest fél év után sokkal kevesebb fehérjelerakódást találtak az antibiotikumot szedő egerekben, tehát a gyógyszerkoktél lassította az Alzheimer-kórt. A feltételezések szerint az antibiotikum az emésztőrendszerben élő egyes baktériumokat pusztította el, míg másoknak lehetőséget nyújtott a szaporodásra, és az ennek következtében fellépő biokémiai változások indíthatták be vagy segíthették az immunrendszer azon működését, hogy sikeresen eltakarítsa a fehérjelerakódásokat.

Az emésztőrendszer és a benne élő sok százmilliónyi baktérium hatása a test működésére egyre inkább a kutatások homlokterébe kerül, és nem csak az Alzheimer-kór, de például a multiplex szklerózis vagy az autizmus esetében is.

 

Antibiotikummal kezelnék az Alzheimer-kórt

Forrás: dailymail.co.uk

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top