Egészség

Ezért ébredsz fel az éjszaka közepén

Te is ébren forgolódsz kora hajnaltól?

Rémségesen bosszantó, amikor az ember időben lefekszik aludni, majd hajnali 2-3 körül kipattan a szeme, és onnan vége a dalnak. Órákon át tartó forgolódás veszi kezdetét, hogy aztán vagy egyáltalán ne tudjunk már visszaaludni, vagy fél órával a vekker csörgése előtt zuhanjunk mély álomba. Egyik sem szerencsés forgatókönyv.

Ez a fajta álmatlanság – ami valójában gyakoribb annál, mint amikor az ember eleve nem tud elaludni – az orvosok szerint gyakori reakció a stresszre és a nyomasztó lelki gondokra, a szorongásra. Ezeken kívül testi betegségek is okozhatják az éjközépi álmatlanságot. Ilyen az alvási légzéskimaradás, a krónikus fájdalom vagy a nyelőcsőreflux.

Az orvosok azt tanácsolják, hogy ilyen alvászavar esetén érdemes lemondani a napközbeni szunyókálásról és próbáljunk később ágyba bújni este. És persze az sem árt, ha megpróbálunk rájönni, mi lehet a kiváltó ok a mi esetünkben, és szakértő segítséget kérünk.

Ezért ébredsz fel az éjszaka közepén

Forrás: foxnews.com

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top