Egészség

Hónapokig nem volt hajlandó vécézni, radikális műtét lett a vége

Az ötéves kisfiú fóbiásan retteg a nagydologtól, és ebbe kis híján belehalt.

Jake Clark egészséges kisfiúként született, ma már azonban sztómája van, a belei tartalma egy, a hasára kívülről ráerősített sztómazsákba ürül. Ennek oka, hogy a kisfiúban elképesztően erős fóbia fejlődött ki – a kakilással szemben.

A problémák Jake 18 hónapos korában kezdődtek, amikor valószínűleg lehetett egy fájdalmas élménye a vécézéssel, mert egyszer csak megtagadta a dolga elvégzését, és gyakorlatilag hisztériás rohamot kapott minden alkalommal, amikor el kellett volna mennie vécére. Azóta háromszor került kórházba, volt olyan, hogy székletet találtak a hányásában is, annyira felgyülemlett benne a fekália.

Legutóbb négy teljes hónapig nem volt széklete, ekkor az orvosok drasztikus – és nem mellesleg életmentő – megoldáshoz folyamodtak kínjukban: Jake sztómát kapott. A négyórás műtét több mint felét a belek kitakarítására kellett szánniuk, annyi széklet volt bennük. Azóta sem derült ki, pontosan hogyan és miért alakult ki a kisfiúnál ez az extrém mértékű, már az életét veszélyeztető fóbia.

Hónapokig nem volt hajlandó vécézni, radikális műtét lett a vége

Forrás: dailymail.co.uk

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top