Egészség

Homlokán nőtt új orra a fiúnak

Majd ezt operálták az eredeti orr helyére.

A 12 éves, indiai Arun Patel még csecsemőkorában veszítette el az orrát egy falusi sarlatán félresikerült kezelése miatti szövetelhalás következtében. Most új orrot kapott, nem is akárhogyan.

Az ilyenkor szokásos műtéti eljárás nem volt kivitelezhető, ezért az orvosok egy egy évig tartó procedúra során orrot “növesztettek” Arun homlokára, és ezt ültették később az orr helyére. 

A homlokára növesztettek orrot

 

A homlokára növesztettek orrot

Először egy speciális szilikonból készült tágítót tettek a bőr alá, majd apránként folyadékot fecskendeztek bele, amitől elkezdett tágulni a bőr. A mellkasból kivett porcdarabból formázták meg az orr vázát, és ez ültették Arun homlokának bőre alá. Az új orr három hónapig gyarapodott, és megfelelő érrendszert fejlesztett ki. Ezután kiműtötték, és a régi orr helyére illesztették.

“Eddig mindig leszegett fejjel jártam az utcákon, a gyerekek pedig gúnyoltak az iskolában – mondja Aron. – Nagyon boldog vagyok. Számomra az új orr új életet jelent.”

Forrás: dailymail.co.uk

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top