Egészség

Törött gerinccel küldték el a kórházból 

A skót lánynak rettenetesen fájt a háta, az orvosok mégis hazaküldték a kórházból. Később kiderült: törött gerince okozta a fájdalmát.

Chloét háztartási baleset érte: a tizenhat éves lány leesett a lépcsőn, szülei pedig törött gerincre gyanakodtak, ezért bevitték a Glasgow-i Erzsébet Királyné Egyetemi Kórházba. A lány a kórház várójában csak nagy nehézségek árán volt képes mozogni, jobb lábát nem érezte – írta meg a Mirror.

Törött gerinccel küldték el a kórházból 

Chloének komoly fájdalmakat okozott a röntgenvizsgálat, ám ez nem hatotta meg orvosát: megnyugtatta a családot, hogy a lánynak semmilyen törése nincsen. Diagnózisát egy másik doki is megerősítette, jóllehet a lány ülni is alig tudott a fájdalomtól. A szülők kitartó kérdezősködésére az orvosok később árnyalták a képet: újabb verziójuk szerint Chloe a farcsontját törte, ennek a törésnek a kezelése azonban nem lehetséges.

Az állandósult fájdalmai miatt ismét kórházba kerülő lányon később két MRI-vizsgálatot is elvégeztek, ami egészen döbbenetes eredményt hozott: Chloe gerince összesen három helyen tört el. Még szerencsétlenebb esetben pedig bármelyik törése bénulást okozhatott volna.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top