Egészség

Ne menj ma patikába, rendelőbe, hivatalba!

Ma munkaszüneti nap van a hivatalokban és az egészségügyi ellátásban. A mentők azonban július 1-jén is teljes kapacitással dolgoznak

Ma munkaszüneti nap lesz a köztisztviselők, a kormánytisztviselők és az egészségügyben dolgozók számára, így a megyei és fővárosi kormányhivatalok által fenntartott okmányirodák, kormányablakok és a szakigazgatási szervek ügyfélszolgálatai zárva tartanak. Szintén zárva vannak a gyógyszertárak, a háziorvosi rendelők és a szakrendelők, a mentők azonban teljes kapacitással dolgoznak.

Zárva maradnak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal ügyfélszolgálatai is. Nem lesz elérhető telefonon pénteken a NAV általános tájékoztató rendszere és a NAV ügyfél-tájékoztató és ügyintéző rendszere sem.

A köztisztviselők napja a Nemzeti Adó- és Vámhivatal vám- és pénzügyőri, illetve bűnügyi szakterületének munkarendjét nem érinti.

Július 1-jén, az egészségügyi dolgozók munkaszüneti napján, a Semmelweis-napon szintén zárva tartanak a gyógyszertárak, a háziorvosi rendelők és a szakrendelők. A gyógyszerellátás a legtöbb településen ügyeleti és/vagy készenléti rend szerint biztosított ezen a napon. Az ügyeletes és készenléti patikák címe, telefonszáma településre, vagy akár megyére keresve az OGYÉI honlapján található gyógyszertár-adatbázisban elérhetők.

Ne menj ma patikába, rendelőbe, hivatalba!

Zárva vannak a háziorvosi rendelők, a fogorvosi rendelők, a szakorvosi rendelők, és a védőnői tanácsadók is. Ezen a napon az egészségügyi szolgáltatók a folyamatos ellátást az ügyeleti rend szerint biztosítják. Ez vonatkozik a háziorvosi és a fekvőbeteg ellátásra is.

A mentők július 1-jén is teljes kapacitással dolgoznak.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top