Egészség

Gennyes sebbé válnak az idei szúnyogcsípések

Durva sebbé változnak a szúnyogcsípések. Ráadásul sokan allergiások is a szúnyogokra, ami tovább nehezíti a helyzetet...

Eddig is kellemetlen volt, ha megcsípett a szúnyog, hiszen még napokig viszket a helye. Most viszont sokaknál gennyes sebbé válnak a csípések. A szakember szerint ennek az az oka, hogy a felmelegedés miatt egyre több szúnyogfajta kerül Magyarországra.  Ezek ráadásul egyre több betegséget terjesztenek – tudósít a Tények.

 A szúnyogok nyálában lévő fehérjékre egyre többen allergiásak, ez még kellemetlenebb csípéseket eredményez, nagyobbra duzzadnak és még jobban viszketnek.

A bőrgyógyász szerint a gyerekeket és a férfiakat jobban szeretik a szúnyogok. A legjobb védekezés pedig a megelőzés. Figyelmeztet arra is, hogyha a szúnyogcsípés helyén gyulladást vagy gennyes folyamatokat észlelünk, orvoshoz kell fordulni. Ha pedig fejfájás, fényérzékenység, hányinger vagy izomgyengeség jelentkezik, az a szúnyogok által terjesztett betegségre utalhat.

 Ezeket teheted a szúnyogok ellen:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top