Egészség

Itt a legújabb fejlesztésű óvszer: kipróbálnád?

A 70 éve többé-kevésbé változatlan formában létező óvszereket egy amerikai cég gondolta újra. Ráadásul nem akárkit kértek fel reklámarcnak, mint a tavaly novemberben HIV-fertőzését nyilvánosságra hozó Charlie Sheent.

A Lelo nevű cég prémium kategóriás szexuális segédeszközeiről ismert, a most bemutatott HEX™ óvszert pedig már hetek óta tartó teaserkampány segítségével harangozták be. A nagy leleplezés tegnap megtörtént, lássuk tehát, hogy milyen újdonságra számíthatunk.

A HEX™  óvszereken első ránézésre is látszik, hogy mások, mint a “hagyományos” kondomok. Az óvszereket ugyanis méhsejtre hasonlító, hatszögekből álló mintázat borítja. A trükk azonban az, hogy a hatszögletű mozaik az óvszerek belső felét borítja. A Lelo weboldalán olvasható leírás szerint ennek az a szerepe, hogy vékonyabbá, ugyanakkor erősebbé tegye az óvszert.

A hatszögletű mozaiknak köszönhetően az óvszerek erősebbek, de a partnerek közelebb érezhetik magukat egymáshoz (Fotó: Lelo)
A hatszögletű mozaiknak köszönhetően az óvszerek erősebbek, de a partnerek közelebb érezhetik magukat egymáshoz – fotó: Lelo

A hatszögletű mintázat a természet egyik legcsodálatosabb mérnöki teljesítménye: ahol könnyű, de rendkívül erős struktúrákra van szükség – gondoljunk a lépes mézre, a kígyók pikkelyeire, vagy például a tukánok hatalmas, de rendkívül könnyű csőrére –, ott hatszögekkel fogunk találkozni. A HEX™ pontosan így működik: a hatszögek élei 0,055 milliméter vastagságúak, míg a hatszögek lapját képező hártya 0,045 milliméter vastag. Az óvszerek anyaga ugyanúgy latex, mint eddig, azonban a különleges kialakításnak – 350 hatszögletű cella – köszönhetően sokkal erősebb, mint az eddigi változatok. Ezt az alábbi gif is szépen mutatja.

Itt a legújabb fejlesztésű óvszer: kipróbálnád?

De miért belül van a minta?

Az óvszer gyártója azt ígéri, hogy a különleges mintázatnak köszönhetően az óvszer használata sokkal biztonságosabb lesz a mostaniaknál, ugyanis az autók gumijához hasonlóan a speciális bordáknak köszönhetően jobban tapad, ezáltal csökken annak az esélye, hogy a szenvedély hevében az óvszer elmozduljon vagy lecsússzon, mindezt úgy, hogy tökéletesen idomul a viselőjéhez, így kényelmesebb használatot ígér. A szerkezet ráadásul, bár vastagabb, mint a jelenleg kapható ultravékony óvszerek, jobban vezeti a testhőt, így természetesebb érzést biztosít használat közben.

A természetben is gyakori mintázat egyszerre könnyű és erős (Fotó: Lelo)
A természetben is gyakori mintázat egyszerre könnyű és erős – fotó: Lelo

A Lelo mérnökei összesen hét éven keresztül vizsgálták az új megközelítés sikerét. Három év kutatás és négy év tesztelés után tegnap rántották le a leplet a HEX™ óvszerekről. A gyártók azt várják az új fejlesztéstől, hogy növelje azok számát, akik a biztonságos szexre szavaznak, ugyanis bár továbbra is az óvszer számít a legbiztonságosabb megoldásnak a nem kívánt terhességek és a szexuális úton terjedő betegségek ellen, a használati arány drámaian lecsökkent az elmúlt években.

Éppen ezért egy merész húzással nem akárkit választottak az új márka nagykövetének, mint azt a Charlie Sheent, aki az elmúlt években pornósokkal és drogokkal fűszerezett ámokfutása után tavaly novemberben a nyilvánosság előtt ismerte be, hogy HIV-pozitív. A HEX™ weboldalán látható videóban a színész elmondja, hogy bejelentése után mintegy 400 százalékkal nőtt az óvszerekkel, illetve a HIV-fertőzéssel kapcsolatos online keresések száma, annak ellenére, hogy ez a trend 2006 óta csökkenő tendenciát mutatott.

A HEX™ óvszereket egyelőre csak online lehet rendelni, áruk egyelőre magasabb, mint a hagyományos óvszereké, azonban a cég jelenleg tízezer olyan embert keres, akik hajlandóak kipróbálni és barátaikkal megosztani az élményt.

További cikkek biztonságos szexről az NLCafén:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top