Egészség

Olcsón megúszta a mentősökre támadó férfi

Részegen támadt a mentősökre szombaton egy férfi, gyorsított eljárásban állították bíróság elé.

Egy 35 éves férfi múlt szombaton délelőtt egy XIII. kerületi buszmegállóban feküdt ittasan. Járókelők kihívták hozzá a mentőket, akik a helyszínen megkezdték az ellátását. Amikor megpróbálták őt egy kerekes székben a mentőautóhoz vinni, a férfi hirtelen agresszívvé vált, és ököllel a mentők felé ütött. Eltalálta mindkét sértettet, egyikük nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szerzett.

Az ügyben a XIII. kerületi rendőrkapitányság nyomozott, a kerületi ügyészség a gyanúsítottat még az őrizet időtartama alatt, 72 órán belül bíróság elé állította.

Évente 40-50 alkalommal éri súlyos támadás a mentősöket,  a támadók időnként jelentős anyagi kárt is okoznak. A támadások jelentős részét részeg vagy drogos emberek követik el – nyilatkozta korábban Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője. Az OMSZ mentőegységeinek rádiókészülékein pánikgomb is van, ezzel jelezhetik a mentősök ha bajban vannak. lyenkor a központban látják, hogy éppen hol tartózkodik a jármű, és azonnal értesítik a rendőröket.
 

A Pesti Központi Kerületi Bíróság a váddal egyezően állapította meg a vádlott bűnösségét, és két év börtönbüntetésre ítélte, négy év próbaidőre felfüggesztve.Az ítélet jogerős.

Ez időre pártfogói felügyelet alá helyezte a férfit, akinek stressz- és agressziókezelésen, valamint alkoholfogyasztással kapcsolatos tájékoztatáson is részt kell vennie.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top