Egészség

Csak apró horzsolásnak tűnt, pedig életveszélyes betegség jele volt

Először csak egy horzsolást vettek észre a kislány mellkasán – később kiderült, hogy a betegség majdnem a kicsi életét követelte.

Minden úgy kezdődött, hogy a kis Jazmyn egyik éjjel magas lázzal felriadt. Mivel épp influenzaszezon volt, az anyuka nem tulajdonított neki nagy jelentőséget, ellátta a kicsit, és próbálta rávenni, hogy pihenjen. 

Reggelre azonban a kislány ordítva ébredt, szörnyű fájdalmak kínozták, és nem bírta elviselni, ha bármi hozzáért lábához. Az értetlenkedő anyuka semmit nem vett észre a kislányon, egy apró horzsolástól eltekintve a mellkasán, de azért kórházba vitte Jazmynt további kivizsgálásokra.

Ott derült ki, hogy a tüneteket a meningococcus B baktérium okozza, ami akár halálos kimenetelű betegségekhez is vezethet. Estére már sötétlila kiütések borították a kislány szinte egész testét.

Csak apró horzsolásnak tűnt, pedig életveszélyes betegség jele volt

Hosszú idő telt el, mire Jazmyn felépült, de a szülők most már fellélegezhetnek – a kicsi jól van. Jazmyn történetével most szeretnék felhívni a figyelmet az alattomos baktériumra és a megelőző védőoltások fontosságára.

Forrás: TheSun

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top