Egészség

“Utálom a sminket, de a betegségem miatt az utcára sem merek kimenni nélküle”

Az új Star Wars-trilógia egyik főszereplője, Daisy Ridley először beszélt a betegségről, amivel 15 évesen diagnosztizálták.

Méghozzá egy olyan Instagram-posztban tesz említést a betegségéről, amit eddig a pillanatig kétszázezernél is többen lájkoltak és legalább ugyanennyien osztottak meg. A nagy siker nem véletlen: Daisy ugyanis nyers őszinteséggel ír benne arról, hogy 15 éves korában először endometriózissal, majd nyolc évvel, egy laparoszkópiával és számtalan konzultációval később, policisztás ovárium-szindrómával diagnosztizálták. 

A színésznő, akit az elmúlt évben az új Star Wars-trilógia Reyeként zárt a szívébe a világ, elmondta a betegség az esetek többségében fájdalommal és súlyos bőrproblémákkal keseríti meg az életét. “Utálom a sminket, de a betegségem miatt az utcára sem merek kimenni nélküle” – vallotta be, majd hozzátette, számtalan különféle gyógyszert, diétát és kozmetikumot kipróbált, de egész idáig kevés eredménnyel.

At 15 I was diagnosed with endometriosis. One laparoscopy, many consultations and 8 years down the line, pain was back (more mild this time!) and my skin was THE WORST. I've tried everything: products, antibiotics, more products, more antibiotics) and all that did was left my body in a bit of a mess. Finally found out I have polycycstic ovaries and that's why it's bad. I can safely say feeling so self conscious has left my confidence in tatters. I hate wearing make up but I currently don't want to leave the house without it on. HOWEVER PROGRESS IS BEING MADE! (With some help from a dermatologist and cutting out dairy (waah, except for spontaneous ice creams) and cutting down sugar (bigger waah but gotta do what you've gotta do)). Finally. Finally. (Throughout all this I've only had people being wonderful and encouraging and occasionally making me realise I'm being ridiculous and there's more to life)… My point is, to any of you who are suffering with anything, go to a doctor; pay for a specialist; get your hormones tested, get allergy testing; keep on top of how your body is feeling and don't worry about sounding like a hypochondriac. From your head to the tips of your toes we only have one body, let us all make sure ours our working in tip top condition, and take help if it's needed. #wasthispostlongenough #maybethesehashtagscanbulkitupabit #alsohowmanybracketsdoesonewomanneed #ifyourereadingthisiapplaudyou #thisisaclaymaskincaseyourewondering

@daisyridley által közzétett fénykép,

Most egy új bőrgyógyásznak és egy egészen újfajta diétának köszönhetően már érez némi erőlépést. A fiatal nő elárulta, nem ehet tejterméket, sem szénhidrátokat, de nem csak erről írt. A posztja végén fontos üzenetet osztott meg rajongóival.

Ha úgy érzitek, nem vagytok jól, hogy valami nem kerek, ne várjatok. Menjetek orvoshoz. Keressetek fel egy specialistát. Kérjetek vérvizsgálatot és allergiatesztet, mindent, amire szükségetek van ahhoz, hogy megnyugodjatok. És ne féljetek attól, hogy hipochondernek tűntök majd. Csak egy testünk van, épp ezért minden tőlünk telhetőt meg kell tennünk azért, hogy ez a test a lehető legjobb állapotban legyen.

 Olvassatok még többet endometriózis témában az NLCafé oldalán: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top