Egészség

Egy 8 éves kislány adta az ötletet, hogy mi lehetne a rák ellenszere

Néha nem árt gyerekfejjel gondolkodni, még a rákkutatóknak sem.

Camilla Lisantinak, a 8 éves kislánynak rákkutató szülei tették fel a kérdést a vacsoraasztalnál: szerinte hogyan kellene gyógyítani a rákot? “Sokat hallott minket a rákról beszélgetni, ezért gondoltuk, vicces lenne megkérdezni, ő hogy látja a dolgot” – meséli a kislány anyukája.

Camilla válaszát először naivnak gondolták szülei, ám végül ők lepődtek meg a legjobban, mikor a kislány gondolatai működőképesnek bizonyultak. Hogy mi volt a kislány válasza? “Mint amikor fáj a torkom. Antibiotikummal.”

Lisanti professzor és felesége, Federica mindketten a manchasteri egyetem rákkutató csoportjának tagjai. Itt kezdtek el kísérletezni Camilla ötletével. Kiderült, hogy egy olcsó antibiotikum valóban képes a rákos sejtek elpusztítására – anélkül, hogy károsítaná az egészséges sejteket.

Bár a kutatás biztató, szükséges lenne, hogy embereken is teszteljék a rák elleni antibiotikumkúrát. Még az is lehet, hogy a végén egy 8 éves kislánynak köszöneti majd a világ a rák ellenszerét!

Forrás: Independent

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top