Egészség

Csúnya számok: egyre több a tüdőbeteg hazánkban

Nagyon rosszul hangzik és nem is szeretjük az ilyen negatív előrejelzéseket: állítólag hamarosan hárommillió krónikus beteg lesz Magyarországon, nagy részük tüdőgyógyászati problémákkal küzdhet.

A COPD-s és asztmás betegek száma  növekszik, de a tüdődaganatban szenvedők száma sem csökken. Hatékonyabb együttműködésre lesz szükség a tüdőgyógyászok és a háziorvosok között Kovács Gábor, a Magyar Tüdőgyógyász Társaság elnöke szerint.

Számos tüdőbetegség elsődleges oka a dohányzás. Az egészségügyi intézményektől is megfelelő támogatást kap az, aki szeretné letenni a cigarettát a Cívishír beszámolója szerint, ahol Horváth Ildikót, az Országos Korányi TBC és Pulmunológiai Intézet igazgatóhelyettesét idézték.

 A tbc-s betegek száma egyre csökken, az alacsonyan fertőzött fejlett országok közé tartozunk. A Magyar Tüdőgyógyász Társaság négynapos kongresszusán hétszázan vettek részt.

Csúnya számok: egyre több a tüdőbeteg hazánkban

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top