Egészség

Szétrohadt az arca az antidepresszánstól

Nagyon rosszul járt az antidepresszánssal ez a nő. Erre a reakcióra senki sem számított.

Kis híján meghalt, az arca pedig felismerhetetlenné torzult annak az angol nőnek, akinek a szervezetében extrém mértékű allergiás reakciót váltott ki az antidepresszáns.

Egy barátja váratlan halála miatt írtak fel antidepresszánst a 36 éves Mpho Boadiának. Néhány hétig nem történt semmi, majd egyszer csak kiütések kezdtek rajta megjelenni testszerte és az arcán is. Az orvosok először bárányhimlőnek nézték, de hamarosan váladékozó hólyagok lepték el a nőt, aki olyan súlyos állapotba került, hogy az intenzív osztályra kellett vinni.

Nagyon rosszul járt az antidepresszánssal ez a nő

Kiderült, hogy Stevens Johnson-szindróma lépett fel nála. Ez egy ritka jelenség, az immunrendszer erősen túlreagál egy enyhe fertőzést vagy egy gyógyszert. Boadiának gyakorlatilag darabokban kezdett leválni a bőre és a húsa, a körmei is leestek, és szörnyű fájdalmak gyötörték. Az orvosok egy ponton annyira válságosnak ítélték a helyzetét, hogy a család feladatta neki az utolsó kenetet.

Nagyon rosszul járt az antidepresszánssal ez a nő

Végül sikerült túljutnia a holtponton, és lassan, nagyon lassan kezdett felépülni. Hosszas kezelés után hagyhatta végül el a kórházat. A három éve történt esetről ma már azt mondja, tulajdonképpen örül, hogy így történt, mert jobb emberré vált azóta, hogy kis híján meghalt.

Forrás: dailymail.co.uk

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top