Egészség

Könyörgött az anyjának, hogy segítsen neki meghalni

Balesete után a fiatal fiú minden életkedvét elveszítette, de az anyja alkut ajánlott.

A 33 éves Dan Alay világéletében sportos életet élő, örökké mozgó alkat volt. Ám egy tragikus baleset mindent megváltoztatott.

Dan Kolumbiában önkénteskedett, amikor 2010-ben örökre megváltozott az élete. Egy kiránduláson úgy döntött, fejest ugrik egy tóba, ami sajnos túl sekélynek bizonyult. Egy vidéki kis kórházban tért magához, az állapota válságos volt. A következő napokban a szíve többször leállt, a tüdeje összesett. Három nap után elszállították egy bogotai kórházba, majd a családja össze tudott gyűjteni annyi pénzt, hogy hazahozassák Nagy-Britanniába.

Könyörgött az anyjának, hogy segítsen neki meghalni

Amikor Dan megtudta, hogy válltól lefelé örökre lebénult, teljesen magába roskadt. Miután hónapokig tartó kezelések után kijött a kórházból, úgy érezte, nincs tovább értelme az életének, és könyörgött az anyjának, hogy segítse őt a halálba. Ekkor az anyja alkut ajánlott: ha a fia öt év múlva is úgy érzi, meg szeretne halni, elviszi őt egy svájci klinikára, ahol mód van az aktív eutanáziára.

Könyörgött az anyjának, hogy segítsen neki meghalni

Dan belement a dologba, és elfoglaltságot keresett magának az előtte álló öt évre. Egy jótékonysági szervezet nagykövete lett, 2012-ben pedig saját jótékonysági alapítványt hozott létre gyerekeknek. Hamarosan beköltözik egy speciális otthonba, ahol lehetősége lesz az önálló életre.

Már nem akar meghalni, céljai vannak. Bízik benne, hogy egyszer megházasodik, és gyerekei lesznek, és nem adta fel annak reményét sem, hogy az orvostudomány egyszer megoldást talál a bajára.

Forrás: thesun.co.uk

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top