Egészség

Az összes csontot összetörték ennek a kisfiúnak az arcában

De csak így tudták megmenteni az életét.

A nyolcéves George Ward a kezelés nélkül végzetesnek számító Crouzon-szindrómában szenved, ami azzal jár, hogy a koponya csontosodási folyamata túl gyorsan megy végbe, végzetesen leszűkítve ezzel a növekvő agy számára rendelkezésre álló területet.

Eddig 30 műtéten esett át, hogy folyamatosan helyet biztosítsanak az agya számára – a legutóbbi során 14 csontot kellett egy ülésben eltörni. Ezután egy speciális keretet erősítettek az arcára négy hónapra, aminek a csavarjait az anyja állította naponta kétszer, így húzva széjjelebb az arckoponya csontjait.

Az összes csontot összetörték ennek a kisfiúnak az arcában

Az operáció sikeres volt, George most tud először légzéssegítő gép nélkül aludni, és a látása és a hallása is sokat javult. A látó- és a hallóideg ugyanis gyakran elnyomódik az ilyen betegségben szenvedőknél, de most csökkent az agyra nehezedő nyomás. George arca is megváltozott, miután levették a keretet: már egyáltalán nem kelt olyan benyomást, mint akinek a koponyafejlődésével gond van.

Forrás: dailymail.co.uk 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top