Egészség

Válás után a férfiak rosszabbul esznek

A férfiak táplálkozás-egészségügyi szempontból rosszabbul járnak a válással, mint a nők.

Azt eddig is tudtuk, hogy a házas férfiak hosszabb élettartamra számíthatnak, mint az elváltak és az agglegények, de most kiderült, hogy a házasság a táplálkozásuk minőségére is nagyon jó hatással van.

Válás után a férfiak étkezése jelentős mértékben leromlik, ugyanakkor a nők étkezési szokásaira nincs nagy hatással, ha elválnak, derült ki egy friss brit vizsgálatból.

A 11 577 személy bevonásával végzett vizsgálat során 11 zöldség és 26 gyümölcs fogyasztásának mennyiségét mérték 1993 és 1997, majd 1998 és 2002 között. A második széria során azt nézték, hogy az időközben elvált nők és férfiak táplálkozása mennyiben változott.

Válás után a férfiak rosszabbul táplálkoznak

Az elvált férfiak esetében negyedével esett vissza a zöldség- és a gyümölcsfogyasztás, és összességében is szegényesebbé vált a fogyasztott ételek repertoárja. Jó hír viszont, hogy az alkoholfogyasztás nem nőtt jelentős mértékben a férfiak esetében sem.

Forrás: foxnews.com

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top